LIKE US

( officially registered with SSM .. SSM registered no : 002192313X )

Tips , Petua dan Cara Kempiskan Perut Berkesan Selepas bersalin

Nak Kempiskan Perut Selepas Bersalin? Amalkan 4 Amalan Ini




“Aik, mengandung lagi?”

Bayangkan tiba-tiba jumpa kawan, dia tegur depan ramai-ramai orang tanya betul ke kita mengandung lagi, padahal baru aje bersalin.

Bayangkan bila tiba-tiba ada orang offer tempat duduk dalam LRT sebab ingat kita mengandung.

Aduuhhh.
Boleh spoil mood sepanjang hari. Nak salahkan diorang pun tak boleh juga, perut sendiri yang buncit tak boleh nak sorok. Diri sendiri la kena tanggung.

Jangan risau, masalah ni boleh dikatakan masalah sejagat wanita. Group online ibu berpantang, bersalin dan menyusukan sering keluar soalan ni.

“Siapa ada idea macamana nak kempiskan balik perut ni. HUHUHU”

Tragis sungguh bunyinya.

Ida ada jumpa petua-petua yang mungkin boleh anda cuba jika anda teruskan baca artikel ni.


Petua 1: Susu Ibu

Ida rasa petua ni sangat berkesan. Susu Ibu memang banyak baiknya pada baby, tetapi untuk ibu juga ada kesan yang sangat bagus untuk perut.
Sebaik sahaja selepas bersalin, susukan anak terus secara eksklusif boleh bantu buang lemak yang tidak diperlukan.
Menyusu badan boleh cepatkan proses kecutkan rahim dan boleh bakar 200 hingga 600 kalori sehari.
Bila rahim kita mengecut, perut buncit pun kembali kempis. Kalori terbakar juga bantu hilangkan lemak yang tak perlu di perut.
Anak kenyang dengan 1001 khasiat, si ibu kembali cantik seperti yang diinginkan.Sahabat kita dalam video di bawah ni PANIK bila susu kurang. Apa yang beliau lakukan selepas itu benar-benar berbaloi.


Petua 2: Berbengkung

Ibu Ida memang sangat strict tentang berbengkung ni. Dalam pantang memang wajib pakai.
Memang rasa tak selesa, rimas dan panas. Kadang-kadang gatal pun ada sebab berpeluh.


Tapi ia petua yang sangat berkesan langsingkan semula perut lepas bersalin.
Rahim kita sangat sensitif ketika ini, kerana telah berubah saiz berganda dari asal. Pergerakan yang banyak ketika berpantang perlu dielak bagi elak masalah pada rahim.
Sebab itu wajib berbengkung untuk menjaganya. Kulit-kulit geleber dan perut buncit juga boleh dibetulkan semula.
Walaupun ia petua yang makin dipinggirkan, namun ia masih menjadi petua utama penjagaan ketika pantang dari orang tua yang paling perlu dijaga jika ingin kembalikan bentuk badan zaman anak dara.
Dr Zubaidi juga bersetuju berbengkung boleh kurangkan berat badan.


Petua 3: Bertungku / Bertangas  / Bersauna

Banyak dah jenis bertungku moden masa kini. Tapi cara lama menggunakan batu / tungku besi yang disalai dan disalut sejenis daun(tak ingat daun apa) untuk bertungku.
Kaedah tradisional ini boleh pecahkan darah beku, lemak dan kurangkan bengkak dalam perut / rahim.
Lepas bertungku, boleh rasa darah-darah beku berketul-ketul keluar. Darah-darah kotor ini mesti keluar untuk jaga dalaman rahim kita.Rasa lega pun ada.
Bertangas dan sauna juga boleh pecahkan lemak. Lemak-lemak di perut penyebab buncit pun boleh hilang. Angin dan air berlebihan dalam badan pun boleh keluar.
Toksin yang ada dalam badan juga keluar melalui kulit dan badan akan rasa lebih ringan dan kembali kepada bentuk asal.


Petua 4: Kawal Pemakanan

Yang ini, ramai buat silap. Menyusu anak bukan peluang untuk makan 2 kali ganda dari biasa. Tetap kena kawal pemakanan.

Macamana badan tak macam dipam-pam jika asyik makan tanpa henti.

Tapi, itulah masalah kita ibu-ibu kan? Susah kawal selera makan.

Apabila anak dah tak minum susu ibu sepenuhnya, dicadangkan ibu-ibu perlu kawal makan agar perut tidak buncit dan menggeleber.

Lemak dan minyak perlu dikurangkan, kena ambil lebih protein untuk bina semula otot. Makanan yang boleh bantu bakar lemak seperti oat, kekacang, bayam, salmon dan madu perlu dilebihkan.

Alat Senaman Viral Push Up Pump

Dapatkan perut,dada, belakang dan tangan yang berotot dengan Rocket Push Up Pump

alat senaman push up


Kenapa perlu dapatkan Rocket Push Up Pump ni?

- 3 tahap resistance bands
- 3 pemegang yang berbeza untuk bicep, triceps, bahu dan dada
- melibatkan otot seluruh badan
-sesuai untuk lelaki dan wanita
- core workout yang bagus
- reka bentuk yang kukuh
- ringan dan mudah alih serta boleh dilipat bile tidak digunakan
- hanya 5 minit setiap hari untuk anda dapatkan badan yang berotot
- tiada tekanan pada belakang anda

HARGA ASAL
RM399

PROMOSI NOW
 RM289 SAHAJA
PERCUMA PENGHANTARAN
whatsapp now untuk harga Promosi Hari Malaysia 👇

wassap.my/601123084337/rocket_push_up

Spinning Bike Murah New Version | Basikal Senaman Gym Bike

 gym bike, stationary bike, spinning bike, indoor bike trainer, fit bike, zero bike, basikal murah, basikal senaman murah, basikal senaman online murah, basikal senaman dalam rumah, basikal senaman go shop

spinning bike

➡Sesuai untuk anda yang pentingkan gaya hidup yang sihat tapi tiada masa ke GYM atau jogging disekitari kawasan perumahan atau di taman 
➡Sesuai untuk cycling di dalam rumah 
➡Sesuai untuk lelaki dan perempuan 

+ Max user weight 150kg 
+ Mudah digunakan dan tahan lasak 
+ 22kg Flywheel dan seat boleh laras (2 step seat) 
+ Ketinggian boleh ubah mengikut kesesuai riding style anda 
+ Cycling bike berkonsepkan chain drive system 
+ Tidak licin dan pemegang boleh laras. 
+ Ada roda untuk memudahkan penyimpanan (boleh tarik/tolak cycling bike ke depan tv, balkoni etc) 
+ Ada meter untuk lihat performances dan odometer. 

spinning bike murah


spinning bike , basikal senaman murah
 

lihat video kami kongsikan dibawah   :




TESTIMONI CUSTOMER

testimoni spinning bike


testimoni basikal senaman

review basikal senaman

DAPATKAN INDOOR CYCLING BIKE SEKARANG BESERTA WARRANTY !

HARGA PROMOSI

RM1199
RM899

NOW RM799 sahaja

RM699 SAHAJA
(PERCUMA PENGHANTARAN +
( PERCUMA 2 FREEGIFT MISTERI )

WARRANTY 2 TAHUN !! 

bayaran ansurans bulanan juga kami terima

Berminat dengan produk ini ?

whatsapp 📱 01123084337

atau direct whatsapp tekan LINK dibawah => 





Alat Senaman Perut Murah Terbaru Smart Wonder Core


Six Pack Core Smart Wonder Core 

alat senaman untuk perut , alat senaman untuk tangan , chest, back dan shoulder



alat senaman perut







√  Ringan dan mudah dibawa


√  Mudah untuk disimpan dan menjimatkan ruang


√  Boleh exercise sambil tengok tv atau boleh santai exercise dengan kawan-kawan (group exercise)


√  Melibatkan 6 senaman yang bagus untuk upper,middle, lower abs & obliques

√ Sesuai untuk menguatkan otot tangan


√  Adjustable resistance mengikut keselesaan anda.




LIHAT VIDEO DIBAWAH ==> 



HARGA BIASA
RM349
RM289



TAWARAN TERHAD  !!!



now RM229 sahaja
FREE POS SELURUH SEMNNJUNG

WARRANTY 1 TAHUN




WHATSAPP/SMS :
 011-23084337

ATAU IF ANDA MENGGUNAKAN PHONE NOW  

DIRECT WHATSAPP KLIK LINK DIBAWAH ==>
https://goo.gl/z6B9ug



Labels

alat senaman murah alat senaman perut murah alat senaman perut basikal senaman go shop dumbell murah malaysia exercise bike fit bike indoor bike trainer six pack care murah spinning bike stationary bike alat senaman berkesan alat senaman cardio basikal Senaman Murah malaysia basikal murah basikal senaman basikal senaman lazada basikal senaman murah basikal senaman online murah dumbell dumbell 15 kg dumbell dan barbell connector fitness champion gym bike harga push up pump push up pro set dumbell sit up machine six pack care tips dan artikel trampoline besar trampoline malaysia trampoline murah treadmill murah zero bike Rock N Roll Stepper alat Senaman tower 200 alat bumping alat kempis perut alat senaman alat senaman kempiskan perut alat senaman rocket push up pump alat senaman tangan alat senaman twister murah alat senaman untuk kaki alat senaman untuk perut alat six pack bar besi push up barbell connector best smartwatch in malaysia cardio twister murah malaysia chin up bar fitness bike harga basikal senaman lipat harga power crunch harga trampoline besar hot shaper iron bar iron gym bar jam tangan telefon lazada kedai alat senaman kedai alat senaman murah malaysia lexcon mini stepper mini treadmill plank exercise plank machine power plank power stretch roller produk untuk upper body puul up bar revoflex xtreme murah seluar kurus senaman badan senaman bumping senaman kuruskan badan singlet boroi singlet cegah boroi singlet kempiskan perut untuk lelaki six pack care lexcon slimming pants slimming shirt smart wonder core smartwatch murah Malaysia smartwatch shop malaysia smartwatch terbaik stepper murah supplier trampoline testimoni basikal senaman lipat murah malaysia total core murah total core murah malaysia workout gym bar murah