LIKE US

( officially registered with SSM .. SSM registered no : 002192313X )

Tips , Petua dan Cara Kempiskan Perut Berkesan Selepas bersalin

Nak Kempiskan Perut Selepas Bersalin? Amalkan 4 Amalan Ini




“Aik, mengandung lagi?”

Bayangkan tiba-tiba jumpa kawan, dia tegur depan ramai-ramai orang tanya betul ke kita mengandung lagi, padahal baru aje bersalin.

Bayangkan bila tiba-tiba ada orang offer tempat duduk dalam LRT sebab ingat kita mengandung.

Aduuhhh.
Boleh spoil mood sepanjang hari. Nak salahkan diorang pun tak boleh juga, perut sendiri yang buncit tak boleh nak sorok. Diri sendiri la kena tanggung.

Jangan risau, masalah ni boleh dikatakan masalah sejagat wanita. Group online ibu berpantang, bersalin dan menyusukan sering keluar soalan ni.

“Siapa ada idea macamana nak kempiskan balik perut ni. HUHUHU”

Tragis sungguh bunyinya.

Ida ada jumpa petua-petua yang mungkin boleh anda cuba jika anda teruskan baca artikel ni.


Petua 1: Susu Ibu

Ida rasa petua ni sangat berkesan. Susu Ibu memang banyak baiknya pada baby, tetapi untuk ibu juga ada kesan yang sangat bagus untuk perut.
Sebaik sahaja selepas bersalin, susukan anak terus secara eksklusif boleh bantu buang lemak yang tidak diperlukan.
Menyusu badan boleh cepatkan proses kecutkan rahim dan boleh bakar 200 hingga 600 kalori sehari.
Bila rahim kita mengecut, perut buncit pun kembali kempis. Kalori terbakar juga bantu hilangkan lemak yang tak perlu di perut.
Anak kenyang dengan 1001 khasiat, si ibu kembali cantik seperti yang diinginkan.Sahabat kita dalam video di bawah ni PANIK bila susu kurang. Apa yang beliau lakukan selepas itu benar-benar berbaloi.


Petua 2: Berbengkung

Ibu Ida memang sangat strict tentang berbengkung ni. Dalam pantang memang wajib pakai.
Memang rasa tak selesa, rimas dan panas. Kadang-kadang gatal pun ada sebab berpeluh.


Tapi ia petua yang sangat berkesan langsingkan semula perut lepas bersalin.
Rahim kita sangat sensitif ketika ini, kerana telah berubah saiz berganda dari asal. Pergerakan yang banyak ketika berpantang perlu dielak bagi elak masalah pada rahim.
Sebab itu wajib berbengkung untuk menjaganya. Kulit-kulit geleber dan perut buncit juga boleh dibetulkan semula.
Walaupun ia petua yang makin dipinggirkan, namun ia masih menjadi petua utama penjagaan ketika pantang dari orang tua yang paling perlu dijaga jika ingin kembalikan bentuk badan zaman anak dara.
Dr Zubaidi juga bersetuju berbengkung boleh kurangkan berat badan.


Petua 3: Bertungku / Bertangas  / Bersauna

Banyak dah jenis bertungku moden masa kini. Tapi cara lama menggunakan batu / tungku besi yang disalai dan disalut sejenis daun(tak ingat daun apa) untuk bertungku.
Kaedah tradisional ini boleh pecahkan darah beku, lemak dan kurangkan bengkak dalam perut / rahim.
Lepas bertungku, boleh rasa darah-darah beku berketul-ketul keluar. Darah-darah kotor ini mesti keluar untuk jaga dalaman rahim kita.Rasa lega pun ada.
Bertangas dan sauna juga boleh pecahkan lemak. Lemak-lemak di perut penyebab buncit pun boleh hilang. Angin dan air berlebihan dalam badan pun boleh keluar.
Toksin yang ada dalam badan juga keluar melalui kulit dan badan akan rasa lebih ringan dan kembali kepada bentuk asal.


Petua 4: Kawal Pemakanan

Yang ini, ramai buat silap. Menyusu anak bukan peluang untuk makan 2 kali ganda dari biasa. Tetap kena kawal pemakanan.

Macamana badan tak macam dipam-pam jika asyik makan tanpa henti.

Tapi, itulah masalah kita ibu-ibu kan? Susah kawal selera makan.

Apabila anak dah tak minum susu ibu sepenuhnya, dicadangkan ibu-ibu perlu kawal makan agar perut tidak buncit dan menggeleber.

Lemak dan minyak perlu dikurangkan, kena ambil lebih protein untuk bina semula otot. Makanan yang boleh bantu bakar lemak seperti oat, kekacang, bayam, salmon dan madu perlu dilebihkan.

Alat Senaman Viral Push Up Pump

Dapatkan perut,dada, belakang dan tangan yang berotot dengan Rocket Push Up Pump

alat senaman push up


Kenapa perlu dapatkan Rocket Push Up Pump ni?

- 3 tahap resistance bands
- 3 pemegang yang berbeza untuk bicep, triceps, bahu dan dada
- melibatkan otot seluruh badan
-sesuai untuk lelaki dan wanita
- core workout yang bagus
- reka bentuk yang kukuh
- ringan dan mudah alih serta boleh dilipat bile tidak digunakan
- hanya 5 minit setiap hari untuk anda dapatkan badan yang berotot
- tiada tekanan pada belakang anda

HARGA ASAL
RM399

PROMOSI NOW
 RM289 SAHAJA
PERCUMA PENGHANTARAN
whatsapp now untuk harga Promosi Hari Malaysia 👇

wassap.my/601123084337/rocket_push_up

Spinning Bike Murah New Version | Basikal Senaman Gym Bike

 gym bike, stationary bike, spinning bike, indoor bike trainer, fit bike, zero bike, basikal murah, basikal senaman murah, basikal senaman online murah, basikal senaman dalam rumah, basikal senaman go shop

spinning bike

➡Sesuai untuk anda yang pentingkan gaya hidup yang sihat tapi tiada masa ke GYM atau jogging disekitari kawasan perumahan atau di taman 
➡Sesuai untuk cycling di dalam rumah 
➡Sesuai untuk lelaki dan perempuan 

+ Max user weight 150kg 
+ Mudah digunakan dan tahan lasak 
+ 22kg Flywheel dan seat boleh laras (2 step seat) 
+ Ketinggian boleh ubah mengikut kesesuai riding style anda 
+ Cycling bike berkonsepkan chain drive system 
+ Tidak licin dan pemegang boleh laras. 
+ Ada roda untuk memudahkan penyimpanan (boleh tarik/tolak cycling bike ke depan tv, balkoni etc) 
+ Ada meter untuk lihat performances dan odometer. 

spinning bike murah


spinning bike , basikal senaman murah
 

lihat video kami kongsikan dibawah   :




TESTIMONI CUSTOMER

testimoni spinning bike


testimoni basikal senaman

review basikal senaman

DAPATKAN INDOOR CYCLING BIKE SEKARANG BESERTA WARRANTY !

HARGA PROMOSI

RM1199
RM899

NOW RM799 sahaja

RM699 SAHAJA
(PERCUMA PENGHANTARAN +
( PERCUMA 2 FREEGIFT MISTERI )

WARRANTY 2 TAHUN !! 

bayaran ansurans bulanan juga kami terima

Berminat dengan produk ini ?

whatsapp 📱 01123084337

atau direct whatsapp tekan LINK dibawah => 





Alat Senaman Perut Murah Terbaru Smart Wonder Core


Six Pack Core Smart Wonder Core 

alat senaman untuk perut , alat senaman untuk tangan , chest, back dan shoulder



alat senaman perut







√  Ringan dan mudah dibawa


√  Mudah untuk disimpan dan menjimatkan ruang


√  Boleh exercise sambil tengok tv atau boleh santai exercise dengan kawan-kawan (group exercise)


√  Melibatkan 6 senaman yang bagus untuk upper,middle, lower abs & obliques

√ Sesuai untuk menguatkan otot tangan


√  Adjustable resistance mengikut keselesaan anda.




LIHAT VIDEO DIBAWAH ==> 



HARGA BIASA
RM349
RM289



TAWARAN TERHAD  !!!



now RM229 sahaja
FREE POS SELURUH SEMNNJUNG

WARRANTY 1 TAHUN




WHATSAPP/SMS :
 011-23084337

ATAU IF ANDA MENGGUNAKAN PHONE NOW  

DIRECT WHATSAPP KLIK LINK DIBAWAH ==>
https://goo.gl/z6B9ug



Baju Cegah Sakit Tulang Belakang | Baju Support Tulang Belakang Murah Original

Baju Cegah Tulang Belakang Anda !! 
untuk lelaki dan wanita 

baju cegah sakit tulang belakang
.
BAGAIMANA IA BERFUNGSI :
➽ Membetulkan tulang belakang dan Mengurangkan kesakitan.
➽ Perlahan-lahan ia menarik balik bahu , leher dan kepala kembali selari dengan tulang belakang.
➽ Cirinya yang ringan membolehkan pemakai memakainya di dalam baju tanpa dikesan orang lain .
➽ Membantu pembentukan postur badan yang sepatutnya.
➽ Membantu anda lebih tinggi.
.

baju support tulang belakang

Kesan dari Postur yang SALAH :
►Sakit kepala.
►Kadar pernafasan berkurangan.
►Keletihan/mudah lesu.
►Membuatkan anda nampak lebih tua .
►Sakit belakang.
►Sakit pinggang.
►Membuatkan anda MEMBONGKOK !!
.
DIPERBUAT DARI KAIN BERKUALITI , POLYSTER , NYLON DAN COTTON
.
tetsimoni baju support tulang belakang

cegah sakit tulang belakang


Harga Pasaran RM120.00 ke RM150.00 Ke atas sehelai ( MAHAL KAN??









 
 tapi dengan kami now 

PROMOSI !!
 RM69 FREE POSTAGE
BELI 2 RM110 FREE POSTAGE 


Anda berminat? klik sahaja link dibawah

Set Saunaku Murah | Sauna Room Set Ready Stock Malaysia Dengan Warranty

 Set Saunaku Murah | Set Sauna Murah Sauna Room Set Ready Stock Malaysia Dengan Warranty

Thank you Sis Mira.. Sampai terus try set sauna.. . jom dapatkan set sauna . siap 6 FREEGIFT bernilai RM150 lg kami bg . khas bulan merdeka .




Cara mudah dan pantas untuk slim gojes tanpa penat dan kesan sampingan 😘😘 .Sauna ni kalau uolls gune memang basah lencun !! Sesuai sgt utk anda yang nak cantik, ibu-ibu baru bersalin... .
.
Pakej termasuk -------------------------
1. 2.2L Periuk Wap
2. Khemah Sauna
3. Kerusi Lipat
4. Remote Control .
.
🔥FREE GIFT BERNILAI RM150🔥
🎁Herba Pack
🎁Floor Mat
🎁Tourmaline Stone
🎁Essential Oil
🎁Garam Mandian
🎁Carry Bag 





P/S : STOK SANGAT TERHAD DAPATKAN SEGERA SEMENTARA STOK MASIH ADA!


direct nak whatsapp klik link kat bawah 👇🏻👇🏻👇🏻
.
.
Cepat..sebelum stok promo ni licin…

Basikal Fisioterapi Murah RM159 Sahaja Promosi ! Magnetic Exercise Bike

stationary bike, spinning bike, indoor bike trainer, fit bike, zero bike, basikal murah, basikal senaman murah, alat senaman murah, basikal senaman online murah, basikal senaman dalam rumah, basikal senaman go shop


basikal senaman murah bajet

💥 Light Cardio untuk mengekalkan kekuatan otot.
💥 Dapat membantu mengurankan berat
💥 Membantu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah
💥 Toning otot
💥 Mengekalkan kesihatan sendiri
💥 Membantu penyembuhan selepas pembedahan
💥 Menjimatkan ruang - kecil dan mudah disimpan
💥 Ringan - Mudah alih dan sesuai digunakan oleh warga emas
💥 Boleh dilakukan pada bila-bila masa sahaja.
💥 Boleh adjust resistance.
💥Mampu milik dan menjimatkan masa. Beli sekali, berguna berkali kali.
💥 Boleh guna untuk senaman kaki dan tangan

💥 Magnetic Belt Resistance Legarm
💥 Ada meter untuk tengok performance - timer, speed, distance dan kalori 

basikal senaman tangan




BERMINAT DENGAN PRODUK INI ??

 whatsapp 📱 0179656087 
facebook ✉ Stylez Store House 

direct whatsapp terus tekan LINK dibawah=> 

Promosi Treadmill High Specs RM499 sahaja Percuma Penghantaran

PROMOSI TREADMILL HIGH SEPCS MURAH MALAYSIA ) 👀



treadmill murah malaysia


RM499 SAHAJA  

( HARGA ASAL RM999 )
🆙👉 PROMO UNTUK 30 UNIT SAHAJA !👈


⏰: Cepat order  sebelum habis Promosi



WhatsApp kami Sekarang tekan link dibawah 👇


Siapa CEPAT DIA DAPAT 👀💪

mesin treadmill


#treadmill #treadmillmurah #treadmillkualiti #fitness #malaysiafitness #kedaialatsenaman

Alat Senaman Murah Exercise Bike | Basikal Senaman Murah Malaysia


 Exercise Bike , Fitness Bike , Basikal Senaman Murah


Dapatkan sekarang satu EXERCISE BIKE di rumah anda !

basikal senaman murah


-Untuk kegunaan dalam rumah
-tidak perlu ke gym atau pusat fitness
-Maksimum berat badan 120KG !
-Meningkatkan kesihatan fizikal, membentuk otot anda dan membakar kalori
-Berkesan untuk menghilangkan berat badan ,
-mengempiskan perut buncit
-menghilangkan selulit dan lemak dibahagian peha dan pinggul
-Menghilangkan tekanan dan keletihan selepas bekerja.



Specifications:

*Electronic Meter
*Timer (TMR)
*Speed (SPD)
*Distance (DIST)
*Calorie (CAL)
*Color: Blue / Pink
*Dimension: 88*42*108 cm (Length*Width*Height)

TESTIMONI BASIKAL SENAMAN MURAH

testimoni exercise bike malaysia










Berat 12 KG
WARNA :

MERAH (READY STOCK )
updated stock 3 september 2019 35 unit

PINK (SOLD OUT)

BIRU (READY STOCK )
updated stock 3 September 2019 14 unit


HARGA :


 RM499
 RM399
  RM379 

RM289 SAHAJA !! 
( Warranty 1 tahun )

BERSERTA WARRANTY SET BARU DALAM BOX
( cod area gombak, selayang, wangsa maju, batu caves )


Belian Pantas dan details  => 

Whatsapp 01123084337

ATAU IF ANDA MENGGUNAKAN PHONE NOW  


DIRECT WHATSAPP KLIK LINK DIBAWAH

https://goo.gl/z6B9ug

Dumbell Set 30kg Murah Malaysia ( Free Barbell Connector + Free Penghantaran )

Set dumbell 30kg dah instock .



For guys or girls yg berminat nk beli utk diri sendiri for workout or nak hadiahkan pada suami or pakwe ke . boleh dapatkan now ada PROMO .

Dumbell Set + Barbell Connector

Adjustable dumbell set 30kg


Set :  
4 BPR *2.5kg
4 BPR *2.0kg
4 BPR*1.5kg
4 BPR*1.0kg
2* Bar
4* Spinlock
Barbell Extender Bar

Whatsapp kami terus hanya tekan link ==> 

berminat dengan dumbell dengan harga diskaun taip 'DUMBELL LESS ' whatsapp terus kami just tekan link dibawah ==>

Alat Senaman Six Pack Double Wheel RM39 Sahaja !

DOUBLE WHEEL READY STOK 🎉



LELAKI DAN PEREMPUAN BOLEH GUNA 💃

RM35 SAHAJA !! MURAH MURAH

SALAH SATU EQUIPMENT YANG BOLEH MENGEMPISKAN PERUT DENGAN CEPAT DAN BERKESAN 👍


DOUBLE WHEEL ;-
✅SEPASANG RODA
✅PEMEGANG YANG LEMBUT
✅CARA PENGGUNAAN YANG MUDAH
✅BOLEH LATIH UNTUK KUATKAN ABDOMEN
✅MENGUATKAN ABS, BAHU, LENGAN DAN BELAKANG

KEMPISKAN PERUT DAN HILANGKAN PERUT BUNCIT BUKAN LAGI MASALAH 😎 JOM GRAB 1 DAN BERSENAM KAT RUMAH 💪

WHATSAPP NOW 
KLIK SINI 👇👇

Basikal Senaman Fisioterapi Light Cardio Bike ( percuma penghantaran )

gym bike, stationary bike, spinning bike, indoor bike trainer, fit bike, zero bike, basikal murah, basikal senaman murah, alat senaman murah, basikal senaman online murah, basikal senaman dalam rumah, basikal senaman go shop


basikla legarm

💥Light Cardio untuk mengekalkan kekuatan otot.
💥Dapat membantu mengurankan berat
💥Membantu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah
💥Toning otot
💥Mengekalkan kesihatan sendiri
💥Membantu penyembuhan selepas pembedahan
💥Menjimatkan ruang - kecil dan mudah disimpan
💥Ringan - Mudah alih dan sesuai digunakan oleh warga emas
💥Boleh dilakukan pada bila-bila masa sahaja.
💥Boleh adjust resistance.
💥Mampu milik dan menjimatkan masa. Beli sekali, berguna berkali kali.
💥Boleh guna untuk senaman kaki dan tangan


💥Magnetic Belt Resistance Legarm
💥Ada meter untuk tengok performance - timer, speed, distance dan kalori 

fisio bike



HARGA PROMOSI

ORDER 
DIRECT WHATSAPP KLIK SINI - 

https://goo.gl/z6B9ug


Labels

alat senaman murah alat senaman perut murah alat senaman perut basikal senaman go shop dumbell murah malaysia exercise bike fit bike indoor bike trainer six pack care murah spinning bike stationary bike alat senaman berkesan alat senaman cardio basikal Senaman Murah malaysia basikal murah basikal senaman basikal senaman lazada basikal senaman murah basikal senaman online murah dumbell dumbell 15 kg dumbell dan barbell connector fitness champion gym bike harga push up pump push up pro set dumbell sit up machine six pack care tips dan artikel trampoline besar trampoline malaysia trampoline murah treadmill murah zero bike Rock N Roll Stepper alat Senaman tower 200 alat bumping alat kempis perut alat senaman alat senaman kempiskan perut alat senaman rocket push up pump alat senaman tangan alat senaman twister murah alat senaman untuk kaki alat senaman untuk perut alat six pack bar besi push up barbell connector best smartwatch in malaysia cardio twister murah malaysia chin up bar fitness bike harga basikal senaman lipat harga power crunch harga trampoline besar hot shaper iron bar iron gym bar jam tangan telefon lazada kedai alat senaman kedai alat senaman murah malaysia lexcon mini stepper mini treadmill plank exercise plank machine power plank power stretch roller produk untuk upper body puul up bar revoflex xtreme murah seluar kurus senaman badan senaman bumping senaman kuruskan badan singlet boroi singlet cegah boroi singlet kempiskan perut untuk lelaki six pack care lexcon slimming pants slimming shirt smart wonder core smartwatch murah Malaysia smartwatch shop malaysia smartwatch terbaik stepper murah supplier trampoline testimoni basikal senaman lipat murah malaysia total core murah total core murah malaysia workout gym bar murah